Wednesday, March 28, 2007

Musicians Institute och Johanna Boberg


På Hollywood Blvd ligger Musicians Institute, MI, som är så nära skolan i den klassiska tv-serien "Fame" det går att komma i Los Angeles. MI grundades 1977 under det sköna namnet "The Guitar Institute of Technology" av Howard Roberts som ni kan se på bilden här till vänster med sin Gibson Howard Roberts model guitar. Idag är MI ett mecca för "Contemporary Musicians", dvs wanna-be rockstars. En av skolans senaste "stjärnskott" är svenska Johanna Boberg, som nyligen fått ett gig som bakgrundssångare till Hillary Duff. Men hon har eget material också på MySpace. Hennes musik är inte riktigt min smak, men hon är ett bra exempel på musiker som söker sig till MI. Ställe vore perfekt för en dokusåpa - Fame a la 2007. Jag borde pitcha det till någon tv-kanal.

Thursday, March 15, 2007

Mobil Konst





















Detta är en grej jag är med och ordnar på lördag. Konst möter musik och digitala medier. Allt är kodat för SMS - du får gratis downloads och Wallpaper till mobilen. Dessutom en kul fest med gratis vodkabar!

Wednesday, March 14, 2007

Monday, March 12, 2007

Spaceland och Harris Tweed

Min kollega Mark har skrivit en grym artikel om Spaceland, en bar som bokstavligen ligger ett stenkast från huset där jag bor i Silver Lake. Förresten, denna vecka pågår South by Southwest, med 2000 fester och 1800 spelningar i Texas. Några höjdpunkter är Sydafrikas svar på Regina Spektor - Harris Tweed, Mexican Institute of Sound, Lily Allen och givetvis svenska David & The Citizens.

Thursday, March 8, 2007

Silversun Pickups

Alltså, mina granner i Silver Lake är kanske det bästa bandet i Los Angeles just nu. Detta är en ganska kass video från Spin's HQ, men jag gillar den för att det visar hur bra lajvband de är. Kolla in om du märker när trummisen Christopher tappar ena trumpinnen och fortsätter spela som inget har hänt. Vissa säger att de låter för mycket som Smashing Pumpkins, men va fan, att jämföras med ett av de bästa banden genom tiderna är inte fy skam. För övrigt, här är en bra liten snutt om mitt hood:

Saturday, March 3, 2007

Musikkonferens i NY




Jag var med och ordnade en musikkonferens i New York i veckan, ett showcase på The Knitting Factory samt en mottagning på svenska generalkonsulatet. Hann också med en runda på Hogs & Heifers Saloon, APT, Stanton Social, Rivington Hotel, Le Souk mm med Tobias. Kul att du kom över! Kul att också att se Richard på showcaset.

Friday, March 2, 2007

Gil Mantera's Party Dream - Elmo's Wish


De här två killarna spelar som förband till Scissor Sisters i helgen på Madison Square Garden i New York. Awesomely bad! Liknar inte snubben på keyboard Tobias lite förresten i den andra videon i alla fall?

Pappa - En Trendsetter?


Alltså, vi har trackat pappa i åratal för hans fula halvt uppeldade snowjoggers som han envisas med att ha på sig överallt, men nu visar det sig att han kanske var före sin tid helt enkelt. Detta är den senaste skotrenden bland Hollywoodeliten.